Kultúra

2009.11.13. 03:28

A híres kapitány táncos kalandjai

Budapest - Nagy sikerű sorozatot forgattak belőle 1964-ben. Nemrégiben musicalként is bemutatták. A legújabb feldolgozásban táncjátékban elevenedik meg A Tenkes kapitánya.

Szabó Zoltán

A Honvéd Táncszínház tegnap délután mutatta be a zenés, kalandos táncjátékot a Fesztivál Színházban, s ma este 19 órakor ismét láthatja a közönség A Tenkes kapitányát. A színpadi előadás elsősorban a filmen alapul: Zsuráfszky Zoltán rendező-koreográfust, az együttes művészeti vezetőjét és Novák Ferenc művészeti és dramaturgia munkatársat már régóta foglalkoztatta, miként lehetne a történetet táncban, tánccal felidézni. A librettót Őrsi Ferenc regénye alapján Vincze Zsuzsa írta, a történet meseszerűen, sok humorral, játékosan eleveníti fel a kuruc hősök kalandjait. Miután elsősorban a fiatal nézők figyelmét akarják felkelteni, Debreczeni Ildikó korabeli ruhákat tervezett a táncosoknak, amíg Tóth Kázmér díszlete illúziókeltően jeleníti meg a helyszíneket. A Tenkes kapitánya szuverén, hatásos zenéjét Sebő Ferenc szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!