Külföld

2011.07.25. 09:28

Szexuális kizsákmányolás és emberkereskedelem: 1030-an őrizetben

Több mint ezer embert vettek őrizetbe a hét végén Mexikóban emberkereskedelem és szexuális kizsákmányolás gyanújával.

MTI

A mexikói rendőrség helyi idő szerint vasárnap közölte, hogy a hatóságok nagyszabású akciója során - emberi jogi szervezetek bejelentései alapján - olyan emberek után kutattak, akik Ciudad Juárez városában tűntek el. A razziákban 500 férfit és 530 nőt vettek őrizetbe, illetve kiszabadítottak a bűnözők fogságából húsz kiskorút.
   
A kilencvenes években mintegy 400 fiatal nőt öltek meg Ciudad Juárezben, ahol a legnagyobb a bűnözési ráta Mexikóban.
   
A hét végi műveletet emberjogi szervezetek panaszai nyomán vezényelték le. Ezek több tucat fiatal lány eltűnéséről tettek jelentést.
   
Egy civil szervezet szerint 2010-ben 59 nő tűnt el Ciudad Juárezben, míg Chihuahua állam más részein 48.
   
A mexikói hatóságok azt is bejelentették, hogy Veracruz kikötőjében egy ellenőrzés során hatvan tonna - három konténernyi-, Kínából származó vegyi anyagot foglaltak le, amely szintetikus kábítószer alapanyagául szolgál. Az anyagot transzformátorolajként akarták becsempészni az országba.
   
Mexikóban egyre gyakoribbak az ehhez hasonló fogások. 2010-ben a haditengerészet 200 tonnányi, szintetikus drogok előállításához használt vegyi anyagra bukkant Manzanillo kikötőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!