Külföld

2010.04.27. 06:16

Rekord drogfogás Hongkongban: több mint 300 kiló kokaint találtak

FMH - Valószínűleg tévedésből érkezhetett Hongkongba az a több mint 40 millió dollár piaci értékű kokain, amelyet a rendőrség egy eltűnt személy ügyében folytatott nyomozás során foglalt le kedden.

MTI

A rendőrök 372 kilogramm kokainra bukkantak egy külvárosi házban Fanling körzetben. A több mint 40 millió dollár piaci értékű kábítószert dobozokban tárolták a háromemeletes ház tetején - írta a South China Morning Post című lap. 
A rendőrség tájékoztatása szerint a kábítószer tévedésből érkezhetett Hongkongba, és egyelőre nem tudni, honnan származott, illetve hova szánták a csempészek. 
Az üggyel összefüggésben nyolc embert - négy férfit és négy nőt - vettek őrizetbe. A hatóságok továbbra is keresik azt az eltűntként nyilvántartott, holland útlevéllel is rendelkező kínai férfit, akinek az ügye kapcsán rábukkantak a nagy mennyiségű kokainra. A rendőrség információja szerint az illető április közepén érkezett Hollandiából a feleségével együtt, és tárgyalásokat folytatott helyi dílerekkel a tévedésből Hongkongba érkezett kábítószer elszállításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!