Külföld

2009.05.15. 04:48

Rákkal, cukorbajjal riogatták a 21 és fél kilós óvodást

FMH - Magyarországon is gond, hogy egyre több a túlsúlyos gyerek, a szülőket próbálják is figyelmeztetni. Ám ami egy brit óvodában történt, az már a ló túlsó oldala: túl kövérnek nyilvánítottak 46 deka súlytöbblet miatt az orvosok egy óvodást.

feol.hu

Az 5 éves fiúcska korosztályában az ideálisnak ítélt súlysáv 16-21 kilogramm. A gyerek 46 dekával bizonyult súlyosabbnak a maximumnál, mire az orvosok azonnal figyelmeztették anyját az egészségügyi veszélyekre: rák, cukorbaj, szív- és érrendszeri betegségek. 
Az asszony igencsak felháborodott az értesítésen, már csak azért is, mert szakértő: az egészséges táplálkozásra okítja óvodákban a gyerekeket - adta hírül a The Sun című brit lap.
Fia megmérettetése egy országos felmérés során történt. A brit egészségügyi minisztérium elnézést kért és azzal mentegetőzött: csupán segíteni szeretnének abban, hogy a gyerekek tovább és boldogabban éljenek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!