Külföld

2012.03.29. 12:27

Rakétákat lőttek ki az Arab Liga-csúcs helyszínére

Megkezdődött csütörtökön az Arab Liga 22 év óta első bagdadi csúcstalálkozója, amelyen azonban a 22 tagországból csak tíz államfő vesz részt, s az értekezlet kezdetét - a komoly biztonsági intézkedések ellenére - két robbanás is megzavarta.

MTI

A bagdadi zöld zónában, az iráni nagykövetség közelében becsapódott két rakéta robbanása a rendőrség szerint csak néhány ablakot tört be, de senkit sem sebesített meg.

Az öböl menti arab országok vezetői közül csak a kuvaiti emír vesz részt a csúcson, amely Irak reménye szerint az ország arab közösségbe való visszatérését jelképezi két évtizednyi elszigeteltség után.

A nagy arányú távolmaradás a térség szunnita-síita feszültségeinek az arab tavasz tavalyi felkelései nyomán bekövetkezett kiéleződését tükrözi.

A csúcsra abban a köztársasági palotában kerül sor, ahol 2006 decemberében kivégezték az Egyesült Államok vezette iraki invázió után elfogott Szaddám Huszein volt iraki diktátort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!