Külföld

2011.05.04. 06:14

Bush nem ünnepel együtt Obamával

George W. Bush nem fogadta el Barack Obama meghívását arra az ünnepségre, amelyet az Oszama bin Laden megölése alkalmából tartanak csütörtökön a közel tíz évvel ezelőtti terrortámadások egyik fő színhelyén, a manhatteni Ground Zerónál - közölte kedd este a volt amerikai elnök hivatala.

MTI

 "A volt elnök megtisztelőnek veszi a meghívást, de továbbra sem akar túlságosan reflektorfénybe kerülni" - közölte szóvivője, David Sherzer.
Obama jelenlegi amerikai elnök beszédet mond az ünnepségen, és találkozik néhány olyan családdal, amely elveszített valakit a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokban.
Obama vasárnap este felhívta telefonon Busht, hogy tájékoztassa őt a bin Laden elleni sikeres akcióról, majd a volt elnök közleményt adott ki, amelyben gratulált Obamának, az amerikai erőknek és a hírszerzésnek a "jelentős eredményhez".
Sherzer hozzátette, hogy Bush elnök "együtt ünnepli minden amerikaival, hogy megnyerték a terror elleni háborúnak ezt a fontos csatáját".
Miután a terrortámadások nem sokkal Bush első hivatalba lépése után történtek, az elnök elindította "a terror elleni háborút", amelyben az egyik fő cél bin Laden kézre kerítése volt, de ez második hivatali ideje végéig sem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!