Külföld

2011.10.16. 09:44

Két drogkereskedőt végeztek ki Iránban

Iránban kivégeztek két drogkereskedőt vasárnap az ország északi részén fekvő Száriban.

MTI

Az Isna hírügynökség idézte a helyi ügyészséget, amely szerint a kábítószer helyi terjesztésének két fő bűnösét végezték ki.
A múlt héten szerdán egy másik, nemi erőszak és emberrablás miatt halálra ítélt férfit is kivégeztek az Irán déli részén fekvő Marvadashtban - közölték az állami televízió honlapján.
A mostaniakkal együtt az év eleje óta 226 embert végeztek ki Iránban az AFP francia hírügynökség sajtójelentésekre alapozott, nem teljes összesítése szerint.
Tavaly a Human Right Watch nemzetközi emberjogvédő szervezet szerint 388 kivégzést hajtottak végre az országban, míg az Amnesty International adati szerint ennél kevesebbet, 252-t.
Irán egyike azon országoknak - Kínával, Szaúd-Arábiával és az Egyesült Államokkal együtt -, ahol a világon a legtöbb kivégzés történik. A saría, az iszlám jog szerint gyilkosságért, fegyveres rablásért, kábítószer-kereskedésért és házasságtörésért szabható ki halálbüntetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!