Külföld

2011.07.05. 06:31

Indiai egészségügyi miniszter: a homoszexualitás betegség

A homoszexualitás "betegség" és "teljesen természetellenes" - jelentette ki az indiai egészségügyi miniszter egy AIDS-konferencián, amivel kiváltotta melegjogi aktivisták felháborodását.

MTI

Gulam Nabi Azad az Indiában elterjedt konzervatív nézettel összhangban azt is kifejtette, hogy a homoszexualitást a nyugatiak terjesztették el az országban, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy ez a "betegség" hazáját is elérte.
A melegek közötti szex Indiában sokáig törvényellenes volt, a delhi felsőbíróság csak 2009-ben hatálytalanította azt a törvényt, amelynek értelmében az azonos neműek közötti szexuális együttlét akár tíz évi börtönbüntetéssel volt sújtható.
Indiában jelenleg körülbelül 2,5 millió HIV-fertőzött él, egész Ázsiában itt a legnagyobb a betegséggel küzdők száma. Szakértők szerint a homoszexuálisok elszigeteltsége megnehezíti a HIV-fertőzés elleni küzdelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!