Külföld

2011.07.10. 14:35

Egzotikus mérges pók miatt tart zárva egy német szupermarket

Egzotikus mérges pók miatt tart zárva egy németországi szupermarket, az óriási üzlet minden szegletében keresik az ízeltlábút, amely egy banános dobozból bukkant fel.

MTI

A saar-vidéki Bexbach városának egyik szupermarketében pénteken keltett riadalmat a pók, az ötezer négyzetméteres üzlet azóta zárva tart. 
 "Harminc fős csapat dolgozik a helyszínen rovarirtó vezetésével, lépésről lépésre haladnak" - mondta a Real üzletlánc szóvivője vasárnap. Azt még nem lehet tudni, hogy a 80 alkalmazottat foglalkoztató szupermarket hétfőn ki tud-e nyitni.
Az üzlet életét nagy valószínűséggel egy brazíliai vándorpók, más nevén banánpók bénította meg. Ez a fajta az egyik legveszélyesebb ízeltlábú, akár amely akár 13 centiméteresre is megnőhet. A szakemberek polcról polcra nézik át az óriási üzletet. "Hatvanezer termékünk van, összességében a darabszám még sokkal magasabb" - mondta az üzletlánc szóvivője a saar-vidéki áruházról. A friss áruk - gyümölcsök, húsok - odalettek, a pók ellen méreggel is megpróbálják felvenni a harcot.
A kolumbiai szállítmánnyal érkezett banánpók akkor oldott kereket a dobozból, miközben épp kipakolták a gyümölcsöt. "Előfordulhat, hogy már el is pusztult" - mondta a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!