Külföld

2011.02.17. 09:06

Cybertámadás érte a kanadai kormány számítógépes rendszerét

Cybertámadás érte kínai komputerekről a kanadai kormány számítógépes rendszerét - jelentette szerdán a kanadai CBC csatorna.

MTI

Az idézett kanadai források szerint a példátlan számítógépes támadás még a múlt hónapban történt, Kínában lévő szerverekről indult, s a hackerek behatoltak két gazdasági kulcsminisztérium rendszerébe, a pénzügyminisztériumba és a kincstári hivatalba. Amint észlelték a támadást, azonnal leállították az internet-hozzáférést mindkét intézményben.
   
Stockwell Day, a kanadai kincstári hivatal szóvivője megerősítette, hogy a hatóságok egy illegális behatolási kísérletet észleltek a tárca komputerhálózatába. "Nincs jele annak, hogy a kanadaiakra vonatkozó bármiféle adatok veszélyeztetve voltak" - hangsúlyozta a CBC által idézett email-üzenetében a szóvivő. Day nem közölt semmit annak kapcsán, hogy a támadás nyomai kínai szerverekhez vezetnek vissza.
   
A kanadai kémelhárítás rendszeresen panaszkodik Kína és más országból kiinduló ipari kémkedési kísérletekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!