Külföld

2011.01.28. 07:25

Hajótűz és vonatbaleset Indonéziában - sok halott

FMH - Legalább tizenhatan meghaltak, több százan pedig megsérültek két balesetben pénteken Indonéziában: összeütközött két vonat, illetve kigyulladt egy zsúfolt komp.

MTI

 

A vasúti baleset Nyugat-Jáva tartomány Banjar településénél történt. Egy személyszállító vonatba rohant bele egy másik szerelvény. Több tucatnyi sérültet szállítottak a közeli kórházakba, néhányukat válságos állapotban. Legalább öten meghaltak - mondta a vasúttársaság szóvivője.
A másik balesetben a zsúfolt komp a Jáva szigeti Merak városból indult Szumátra felé. Fedélzetén több mint 400-an tartózkodtak. A tűz az indulást követő 40. percben ütött ki. A partról lehetett látni, hogy a kompot hatalmas füstfelhő lepte el. Öt mentőhajó indult a helyszínre.

 


Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet. Néhány túlélő a Metro TV-nek elmondta: úgy gondolják, hogy egy eldobott égő cigaretta miatt borult lángba a hajó. Sokaknak sikerült mentőmellényt felvenniük és vízbe ugraniuk, ahonnan már a helyi halászok húzták ki őket. 
Az indonéziai közlekedési minisztérium szóvivője szerint a kompbalesetben 11 ember meghalt, 427 megmenekült, és ismeretlen számú eltűnt.
2009 januárjában mintegy 300 ember halt meg, amikor egy komp elsüllyedt Sulawesi (Celebesz) és Borneó szigete között. Egy három évvel korábbi balesetben több mint 400 ember vesztette életét Jáva szigete közelében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!