Külföld

2010.12.28. 05:50

Idén a tavalyinál jóval több jóval drogcsempészt fogtak el Venezuelában

FMH - Venezuelában az idén jóval több kábítószercsempészt, illetve drog illegális forgalmazásával kapcsolatban álló személyt fogtak el, mint tavaly - derül ki a dél-amerikai drogellenes hatóság hétfőn nyilvánosságra hozott összesítéséből.

MTI

A jelentés szerint 2009-ben 8.741, az idén december közepéig pedig 12.376 gyanúsított került rendőrkézre, akik közül többek ellen nemzetközi körözés volt érvényben. 
Az elfogottak között drogbandák vezérei is voltak, így például a nyáron sikerült kézre keríteni a Norte del Valle kolumbiai  kokainkartell főnökét is egyik bűntárásával. Carlos Alberto "Beto" Renteriát a venezuelai hatóságok kiszolgáltatták az Egyesült Államoknak. 
Venezuela a Kolumbiából az Egyesült Államokba, Európába és Nyugat-Afrikába tartó drogszállítmányok fontos tranzitútvonalává vált az elmúlt években. Az amerikai és a kolumbiai hatóságok azt vetik Hugo Chávez venezuelai elnök kormányának a szemére, hogy "lazán" kezeli a kábítószer-csempészet elleni harcot, és nem gátolja meg, hogy sok kolumbiai drogcsempész Venezuelában találjon menedékre. Egyes vélemények szerint a most nyilvánosságra hozott adatokkal Caracas cáfolni igyekszik ezeket a vádakat, és azt akarja bizonyítani, hogy komolyan veszi a drogbandák elleni küzdelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!