Külföld

2010.08.02. 04:41

Sokan megsebesültek egy gázai övezeti robbanásban

Huszonnégy palesztin megsebesült, miután robbanás történt hétfő hajnalban a Hamász radikális iszlamista szervezet egyik magas rangú vezetőjének gázai övezeti házában - közölte egy Hamász-tisztségviselő és kórházi források.

MTI

A Hamász Izraelt tette felelőssé a detonációért, mondván: a zsidó állam hadserege mért csapást a Hamász katonai szárnyát vezető Ala al-Danaf házára. Izrael cáfolta, hogy bármi köze lenne a történtekhez.
Kórházi források szerint a robbanás 24 embert sebesített meg az épületen belül és kívül.
A detonáció olyan időszakban következett be, amikor felújultak a gázai övezeti palesztin radikálisok és az izraeli hadsereg közötti incidensek. A hét végén izraeli légicsapásban meghalt a Hamász egyik vezetője és rakétakészítője. Előzőleg a Gázai övezetből rakétát lőttek ki Izraelre, a lövedék Askelón városában csapódott be.
A Gázai övezetben robbanószerkezetek házilagos készítése közben időnként balesetek történnek, a pokolgépek véletlenül működésbe lépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!