Külföld

2010.05.20. 04:53

Holttestek egy pagodában, rogyadozó Central World pláza

FMH - A thai hadsereg szerdán benyomult a kormányellenes tünetők táborába, és harcok kezdődtek. Csütörtökön egy bangkoki városrészben található, tüntetők által elbarikádozott pagodában kilenc holttestre bukkantak.

MTI

A hadsereg szerdai rohama idején sokan, köztük nők és gyermekek, menekültek a templomba, amely az úgynevezett vörös övezet közepén magasodik.      
A buddhista szentélynél csütörtök reggel ismét lövések hallatszottak - számolt be a francia hírügynökség egyik fotóriportere.
A korábbi jelentések öt halottról számolt be. Életét vesztette egy olasz újságíró is. 
Csütörtöki rendőrségi közlés s szerint rogyadozik bangkoki Central World pláza épülete, amely Thaiföld legnagyobb és Délkelet-Ázsia második legnagyobb bevásárlóközpontja. Félő, hogy összedől a 18 emeletes toronyház, amelyet szerdán gyújtottak fel négy másik jelentős bangkoki épülettel együtt. A pláza a rendőrség ellenőrzése alatt van.
 Csütörtök reggel feloldották az előző este bevezetett kijárási tilalmat, de Bangkok mindig forgalmas sugárútjai az intézkedés visszavonása után is kihaltnak tűntek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!