Külföld

2010.03.22. 05:51

Kényszerleszállás közben lezuhant egy repülőgép

Kényszerleszállás közben lezuhant egy Tu-204 típusú utasszállító repülőgép hétfő hajnalban a moszkvai Domogyedovo légikikötő mellett - közölték a repülőtéri hatóságok.

MTI

Az Egyiptomból érkező gépen különböző források szerint nyolc főnyi személyzet tartózkodott, utasokat nem szállított a gép. 
A helyszínre kivonult minden lehetséges mentő és tűzoltó alakulat mind a fővárosból, mind a repülőtérről. Egyik tagjuk a Vesztyi 24 hírtelevíziónak elmondta, hogy ketten súlyos, ketten közepes súlyosságú és négyen könnyebb sérüléseket szenvedtek, s kórházba vitték őket. A súlyosan és közepesen súlyosan dérültek a 32 éves kapitány, az 52 éves fedélzeti mérnök, egy 34 éves pilóta és egy 46 éves légi utaskísérő nő.  
A gép - az uljanovszki Aviasztar-TU társaság tulajdona -, 24 órán belül kétszer került bajba. Vasárnap hajnalban Moszkvából indult az egyiptomi Hurgadába utasokkal, de röviddel a felszállás után füstöt észleltek az utastérben, s a személyzet úgy döntött, visszatér Moszkvába. A vizsgálatok kiderítették, hogy az egyik fűtőrendszer túlmelegedett, s a hiba kijavítása után a gépet útjára engedték. Hétfőn hajnalban erről az útról tért vissza.
A gép egy erdőre zuhant, s a rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint a földön senki nem sérült meg és anyagi károk sem keletkeztek.
A helyszínen voltak hétfőn kora reggel már a nyomozó egységek és az illetékes ügyészség képviselői is, s megtalálták a fekete dobozokat. 
 A Domogyedovo repülőtér működik, a menetrendnek megfelelően fogadja és indítja a gépeket, de az orosz hírügynökségek arra figyelmeztettek, hogy nagy a köd, és a látótávolság alig néhány száz méter.

Ezek is érdekelhetik