Külföld

2010.03.16. 05:44

Ismét rengett a föld Chilében

FMH - A február 27-i, hatalmas károkat okozó földrengés után ismét mozgott a föld Chiléban, ahol hétfőn éjjel a Richter-skála szerint 6,7-es erősségű mozgást mértek.

MTI

A bejelentés szerint az erős utórengés fészke a Csendes-óceánban a tenger alatt 34 kilométer mélyen, Concepción várostól 72 kilométerre északnyugatra volt.     
Február 27-én a Richter-skála szerint 8,8-es erejű földrengés pusztított Chilében. A több száz ember életét követelő rengés epicentruma a dél-amerikai ország egyik legnagyobb városától, Concepcióntól 100 kilométernyire, a fővárostól, Santiagótól bő 300 kilométerre délnyugatra, a Csendes-óceánon volt.
A csendes-óceáni szökőár-előrejelző központ közlése szerint a tapasztalatok szerint az utórengések - csaknem kétszáz nagyobb ilyen földlökés volt a február végi hatalmas földmozgást követően - nem keltenek cunamit, de azért éberségre intették a körzet országait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!