Külföld

2010.02.18. 17:49

Irodaépületnek repült egy kisrepülő

Egy magántulajdonban levő kis repülőgép egy hétszintes irodaépületnek repült a texasi Austinban csütörtökön - közölték a helyi hatóságok. Az első jelek szándékosságra utalnak.

MTI

A második és a harmadik szintről sűrű füst gomolyog, az épületben tartózkodókat kimenekítették, de két emberről egyelőre nem tudnak.
Szövetségi források szerint a pilóta valószínűleg szándékosan vezette gépet az épületnek, amely az FBI helyi központjával szomszédos.
Az épületben van a szövetségi adóhatóság (IRS) egy irodája, egyes feltevések szerint a pilótának ebből a hivatalból volt elege.
A belbiztonsági minisztérium közlése szerint nincsen terrorista cselekményre utaló nyom.
A Fox News hírtelevízió beszámolója szerint az épületben súlyos károk keletkeztek; az Észak-amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) két F-16-os vadászgépet mozgósított a baleset hírére.
Peggy Walker, az IRS vámtisztje, aki az ütközés idején az épületben dolgozott, és íróasztalánál ült, elmondta: olyan volt, mintha pokolgép robbant volna, "a mennyezet meghajolt, az ablakok betörtek, felugrottunk és szaladni kezdtünk".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!