Külföld

2010.01.26. 10:08

Rettenetes halál: szikla nyomott agyon egy apát és leányát

FMH - Lakóházra zuhant egy óriási szikladarab egy felső-bajorországi településen. A házban tartózkodó család négy tagja közül kettő - a 45 éves apa és 18 éves lánya - meghalt.

MTI

Mintegy 250 rendőr és kutyás katasztrófamentő sietett a helyszínre, a Münchentől délkeletre fekvő Stein an der Traunba. A férfi negyvenéves feleségét és a házaspár 16 esztendős fiát súlyos állapotban, de élve tudták kimenteni a romok alól. A rendőrség kedd reggel azt közölte, hogy mindketten túl vannak az életveszélyen, de sérüléseikről nem szólt részletesebben.
Az épület fölötti sziklafalról leszakadt darab maga is akkora, mint egy ház - mondták a rendőrök. Egyelőre nem tudni, mi okozta a soktonnás szikladarab letörését. Kedd reggel szakértői csapat kezdett vizsgálódni a szerencsétlenség lehetséges oka után.
Andreas von Poschinger, a tartományi környezetvédelmi hivatal geológusa szerint több kődarab is lezuhant, s közülük még egy kisebbet is mintegy 250 tonnásra becsült a szakember. A baleset okáról ő sem tudott mit mondani, véleménye szerint a vizsgálat sokáig tart majd. Egyes feltevések a téli időjárással hozzák összefüggésbe a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!