Külföld

2010.01.22. 16:52

Elpaterolják Haitiról a tudósítókat

FMH - A földrengés sújtotta Haiti kormánya felszólította a külföldi újságírókat, hogy távozzanak a főváros, Port-au-Prince repülőteréről, ahol felállították irodáikat, stúdióikat.

MTI

A sajtó ezen túl nem használhatja korlátlanul a várótermeket és a kifutópályát... ki kell ürítenie ezeket a helyeket, hogy visszatérhessen a normális rend - jelentette be a közlekedési minisztérium.
A Toussain Louverture repteret január 12. után elárasztották a külföldi tudósítók. Az intézmény igazgatását az amerikai hadsereg vette át, amely a miniszter kérésére már közölte is az újságírókkal, hogy el kell szállítaniuk a felszereléseiket és a kifutópályán felállított átjátszó állomásaikat. Ezután csak motozást követően léphetnek be, és kísérettel mehetnek csak ki a kifutópályára - hangzik a közlemény. 
Nem tudni, hogy a intézkedés nem annak a következménye-e, hogy csütörtökön a CNN amerikai hírtelevízió egyik tudósítója bement a reptéren felállított amerikai katonai táborba, és  kamerákkal követve magyarázatot követelt az orvosi segélyek szétosztásának lassúságára. Válaszul a kezébe nyomtak egy zsák gyógyszert, amelyet átadott egy kórháznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!