Külföld

2009.12.06. 09:17

Új influenza: Japánban 100, világszerte közel 8000 halott

FMH - Százra emelkedett az új influenzavírus halálos áldozatainak száma Japánban - közölte vasárnap a Kyodo japán hírügynökség.

MTI

A több mint 120 milliós lélekszámú szigetország nyugati részén, Kiotó városban halt meg egy 74 éves a H1N1 vírus által okozott fertőző betegség szövődményeiben. A férfinak más krónikus betegsége is volt.
A november 27-i adatok tanúsága szerint az új influenza következtében legalább 7826 ember halt meg szerte a világon. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közölte, hogy a járvány terjed Kelet-Ázsiában, Japánban "stabilan magas", de "a városokban kissé csökkenhet" üteme. 
A márciusban felbukkant H1N1 vírus a betegek többségénél mérsékelt tüneteket idéz elő, de súlyos veszélyt jelent az állapotos nők, a kisgyermekek és a krónikus betegségekben szenvedők számára. Sok országban igyekeznek védőoltásban részesíteni a lakosságot, de gondot okoz, hogy lassú a vakcinagyártás tempója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!