Külföld

2009.10.15. 09:16

A legnagyobb pedofilellenes akció Csehországban - lebukott a gyermekpornó hálózat

FMH - Gyermekpornóval üzletelő átfogó hálózatot számoltak fel a cseh hatóságok. A rendőrség szerdai országos akciója során 160 személyt vettek előzetesen őrizetbe - jelentették be Prágában csütörtökön.

feol.hu

Alena Kolárová, a prágai rendőrség erkölcsrendészeti osztályának igazgatója szerint országszerte 150 lakásban és irodában tartottak házkutatást, és 342 számítógépet foglaltak le. Csehország fennállása óta ez volt a legnagyobb pedofilellenes akció, amelyben 840 rendőr vett részt. Az akcióra egyéves előkészítés után került sor.
Csehországban törvény tiltja pedofil anyagok birtoklását. A gyermeket ábrázoló pornográf felvételek magánhasználatra való tárolása is akár kétévi szabadságvesztéssel büntethető; az ilyen anyagokkal való kereskedelemért akár hat év börtönbüntetés is kiszabható.
Az őrizetbe vettek többsége a kihallgatás során beismerte, hogy pedofil anyagokat tárolt számítógépében, de mindnyájan azt állították, hogy kizárólag személyes használatra - közölte Kolárová újságíróknak tartott tájékoztatóján 
A pedofil hálózatra egy éve figyeltek fel a hatóságok, amikor egy rendőrnél gyermekpornó felvételeket találtak, s az beismerő vallomást tett. A rendőrség ennek alapján szakértői csoportot állított fel, amely az internetet figyelve fokozatosan felderítette az egész hálózatot, majd szerdán hajnalban egyidejűleg lecsapott az érintettekre. A hatóságok szerint a hálózat tagjai rendszeresen cseréltek felvételeket egymás közt. A gyermekpornón kívül az állatokkal való szex is közkedvelt téma volt a hálózatban. 
Az őrizetbe vettek között aránylag nagy számú nő és három rendőr is van. A hatóságok a kihallgatási jegyzőkönyvek és a lefoglalt számítógépes anyagok kiértékelése alapján dönt a vádemelésről.
(MTI)

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!