Külföld

2009.07.24. 13:59

Még nem tudni, jön-e a Rózsa Floresék ügyét vizsgáló ügyész hazánkba

FMH - Továbbra sincs hivatalos információ arról, hogy az áprilisi bolíviai kommandósakciót vizsgáló ügyész Magyarországra érkezne - mondta Mátrai Zsuzsanna külügyi szóvivő pénteken az MTI-nek.

feol.hu

Az ottani nagykövetség és a Külügyminisztérium továbbra sem kapott hivatalos információkat arról, hogy Marcelo Sosa ügyész Magyarországra látogatna - mondta a szóvivő.
Az MTI megkeresésére az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) és a Legfőbb Ügyészség is azt közölte, hogy nem tudnak a bolíviai ügyész látogatásáról.
Májusban már felmerült, hogy ügyészi delegáció érkezhet Magyarországra az áprilisi kommandósakció ügyében, hivatalos információk ezt akkor sem erősítették meg. 
Bolíviai sajtóhírek szerint Marcelo Sosa a héten jelentette be, Magyarországra utazik, hogy információt gyűjtsön: a Rózsa Flores vezette, a bolíviai hatóságok által terrorizmussal vádolt csoport kapcsolatairól és finanszírozásáról akar többet megtudni. 

Az Evo Morales bolíviai elnök parancsára bevetett kommandósok április 16-án hajnalban a Santa Cruz-i Las Americas szállodában lőtték agyon a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A magyar és román állampolgárságú Tóásó Elődöt és a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot őrizetbe vették, őket azóta is a La Paz-i San Pedro börtönben tartják fogva.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!