Kulcs

2015.09.14. 12:58

Meleget adtak a családnak - A vöröskeresztesek nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a kulcsi család nyerjen

Kulcs - A kulcsi Kaiserné Gödöny Erzsébetnek oroszlánrésze volt abban, hogy Fejér megyén belül egy kulcsi családhoz került az adomány cserépkályha. Serák-Szigeti Melinda a pályázat írásában, gondozásában vállalt nagy szerepet.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Vöröskereszt országszerte 18 cserépkályhát oszt ki szeptemberben. Az adományban rászoruló, hátrányos helyzetű nagycsaládosok, gyermeküket egyedül nevelő szülők és olyan idős emberek részesülnek, akik számára rossz anyagi körülményeik miatt különösen nagy kihívást jelent a téli fűtésszezon átvészelése. Kaiserné Gödöny Erzsébet, a Vöröskereszt kulcsi alapszervezetének vezetője kutatta fel a családot.


Horváth Zoltán, Horváth Attila, Apagyi Zsolt, Serák-Szigeti Melinda és Szentkirályi Mónika a cserépkályha átadásakor Fotó: Ady Géza

- Korábban dolgoztam az önkormányzat gazdasági bizottságában, és hozzánk tartoztak a szociális ügyek, ezért jól ismerem a helyi rászoruló családokat. Több helyen jártam, számos körülményt figyelembe vettem. Mónika három kiskorú gyermekét neveli egyedül, eddig csak egy szobát tudtak fűteni a hideg hónapokban. Közben intéztem Jobb Gyula polgármesternél, hogy az önkormányzat biztosítsa a téli tüzelő fát a családnak - mondja Kaiserné Gödöny Erzsébet. Serák-Szigeti Melinda, a Vöröskereszt pályázatírója tanácsai alapján állították össze az anyagot, aki később is heti szinten intézte a cserépkályhás pályázat aktuális ügyeit...

Nagy öröm volt, amikor megtudták: Fejérben csak a kulcsi család kapott kályhát. - Amikor megmondtam Mónikának, potyogtak a könnyei, alig tudta kimondani, köszönöm. Megérte a sok munka - tette hozzá Kaiserné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!