a Szilvamag utcában

2019.08.10. 07:10

Pótolni fogják a kitépett virágokat Fehérváron

Gyökerestől vitték a növényeket, csak a helyük maradt a maroshegyi virágágyásokban.

Nagy Marietta

Gyökerestől vitték el az elültetett növényeket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Szilvamag utcában a virágágyások megszépítése érdekében levendulákat és liliomokat ültettek. Nem sokkal később a Városgondnokság locsolás közben észrevette, hogy a beültetett növényekből nagyjából tíz-tíz darab hiányzik. A helyszínen járva a cikk írója azt tapasztalta, a növényeket gyökerestől tépték ki a földből, ezért azokat valószínűleg a tolvajok otthonukban elültetik.

Brájer Éva alpolgármestertől megtudtuk, hogy a polgármesterrel egyeztetve, az ügygyel kapcsolatban feljelentést fognak tenni a rendőrségen, melyet Bozai István ügyvezető igazgatóra bíztak rá. Ugyan nem hisz abban, hogy meglesznek az elkövetők, de szeretné, hogy lássák a tettesek, mindennek következménye van.

Gyökerestől vitték el az elültetett növényeket
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Azt is megtudtuk, hogy egy új kamerarendszer kipróbálása folyik a városban, amihez nem kell optikai kábel, a felvételeket 48 óráig tárolni tudja. Az alpolgármester elmondta, hogy a próba után nagy valószínűséggel Maroshegyre is telepíteni fognak ilyen kamerákat, mert felháborítónak tartja, hogy a közpénzből megszépült játszóteret is folyamatosan megrongálták korábban, most pedig a virágágyások estek áldozatul.

A kitépett levendulákat és liliomokat természetesen pótolják majd, hiszen igyekeznek a maroshegyi lakosoknak egy olyan közeget biztosítani, ahova örömmel és boldogan térhetnek haza. Ezért kezdték el a parkosítást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában