Lovaskocsi, bál

2019.05.02. 07:30

Máglyarakás a fehér sziklák alatt – Így zajlott az óbaroki majális

A természet adta különleges környezetben, a barki fehér sziklák alatt majálisoztak a helyiek és a vendégek. Estére kelvén a tábortűz fénye zárta a legszebb hónap első napját.

Zsohár Melinda

Farkas Dezső lovaskocsija vitte a gyerekeket

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Különleges természeti képződmény a ferdén álló, látszólag lezuhanni készülő, ám évmilliók óta mozdulatlan sziklasor, előtte a kicsiny tisztással, az erdő ölelésében. Itt tartották a majálist, amire reggel zenés ébresztővel invitálták a lakosságot. A zenészek Farkas Dezső bicskei lovasgazda kocsiján jártak körbe, igazán romantikus hanglatot teremtve. Később az autózáshoz szokott gyerekeket hordozta körbe Fecske és Veréb, a két szürke húzta kocsi, mert manapság már ez a különleges élmény. És még egy lovas érkezett, a Nagyegyházán lakó gyönyörű, fiatal lovasedző lány, Szöllősy Vivien. Mami nevű hátasára felültek a bátrabbak, ízelítőt véve ebből a „közlekedésből”.

Farkas Dezső lovaskocsija vitte a gyerekeket
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mészáros Kartal polgármester és Konrád Istvánné alpolgármester maguk is mindig aktívan kiveszik a részüket az effajta közösségi eseményekből, megszokott mindenki előtt. Az önkormányzat nevében nagy kondér gulyást és báránypörköltet főztek, a polgármester arra kérte a vállalkozó kedvű családokat, hogy itt főzzenek s közösen költsék el ebédjüket ők is. Délután Gulyás Péter népzenész, a Nox együttes tagja és Mózes László virtuóz tangóharmonikás muzsikáltak, a nyugdíjasklubosok kis színdarabot adtak elő. Nyilvánosan ezúttal lépett fel először a helyi közösség előtt Konkoly Attila énekével és Leleszi Márk raptáncos. A tábortűz után bálba hívta a zene a majálisozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában