Kosárlabda

2015.01.09. 11:55

A csapatkapitány, Simon bizakodó

Székesfehérvár - Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a TLI-Alba Fehérvár szombaton 18 órától a Körmend vendége lesz. Azt Simon Balázs csapatkapitány is tudja, nem lesz egyszerű mérkőzés.

Matók János

Szerdán a szebbik arcát mutatta a TLI-Alba Fehérvár a ZTE elleni mérkőzésen, ám a játékosok nem ülhetnek a babérjaikon, hiszen Körmenden senki sem mehet biztosra. Ezt Simon Balázs is tudja.

- A győzelem utáni hangulatuk?

- Természetesen, ahogy egy győztes meccs után szokott lenni, mindenki örült a sikernek - felelte a csapatkapitány. - Úgy gondolom, egészen jó játékkal magabiztosan nyertünk, s visszavágtunk az egerszegi vereségért. A győzelem mindenképpen öröm, de azért annyira nem szálltunk el, hiszen máris Körmendre koncentrálunk.

- Milyen jelentősége volt egykori szolnoki csapattársa, Kalve a bemutatkozásának?

- Örülök Kalve leigazolásának, aki a szezon végéig az Alba játékosa lett. Már Szolnokon is nagyon jó benyomást keltett. Igazi csapatember, aki küzd, hajt, teljes mértékben alárendeli magát a csapat érdekének.

Simon Balázs, a TLI-Alba Fehérvár csapatkapitánya
Fotó: Molnár Artúr

- Maradjunk még a korábbiaknál, hiszen a szurkolók, főleg Jászberény után, feldúlt állapotba kerültek.

- Az tény, a jászberényi mérkőzés nagyon rosszul sült el, főleg az elején. Nem úgy koncentráltunk, játszottunk, ahogy kellett volna. Bár mínusz tizenöt pontról visszajöttünk a meccsbe, de a végén olyan buta hibákat vétettünk, melyeknek köszönhetően kikaptunk. A szerdai meccs már jobban sikerült, a szurkolók láthatták, sokkal több van a csapatunkban. Abban a tekintetben egyértelműen bizakodó vagyok, hogy ezen az úton haladunk tovább. Szinte mindig volt esélyünk eddig is a győzelemre, s reményeim szerint a negatív tendencia megváltozik, s amikor van esélyünk a sikerre, azokat a meccseket be is húzzuk.

- Mint kapitány, minek tudja be a kudarcokat?

- Amióta elkezdtük a szezont, nagyon sok minden történt. Egyrészt egy nagyon fiatal csapatról beszélünk, olyan huszonéves játékosokról is, akik az NB I-ben még nem meghatározó játékosok. Másrészt az alapszakaszban túl vagyunk egy edzőváltáson, és a légiósoknál is volt változás. Olyan sérülések is voltak, melyek hátráltatták a munkát, gondolok itt saját magamra, vagy Supolára, akinek folyamatosan fáj a térde. Vannak dolgok, amik elkerülhetők, s vannak, amik nem, de én abban bízom, hogy most már kiegyenesedik ez az egész, s az alapszakasz második felében, majd a középszakaszban is olyan eredményeket érünk el, melyekkel a szezon végére lesz esélyünk a kitűzött célokat elérni, s mindenki, a szurkolók is elégedettek lesznek. Azt nem tudom, hogy ki mit ígérgetett, de a korábbi kudarcokat a csapat csak jó játékkal tudja feledtetni. Itthon volt egy húsz pontos vereségünk a Kaposvár ellen, ami fájó, de akkor sajnos esélyünk sem volt, ám vannak ilyen meccsek is. Idegenben eddig nem ment annyira, de megvoltak a győzelmi esélyeink. Össze kell szoknunk, fiatalok vagyunk, tovább kell fejlődnünk. Nem hinném, hogy bármiről le lennénk maradva. Persze, sokkal jobb lenne, ha a mezőny elején foglalnánk el a helyünket, mert akkor mindenki nyugodtabb lenne. kiegyensúlyozott a mezőny, hiszen a bajnokságban bárki legyőzhet bárkit.

- Az Alba Fehérvár is idegenben a Körmendet?

- A Körmend annak ellenére egy nagyon erős csapat, hogy a hátsó régióban található. Idegenben eddig is voltak nyerési esélyeink, s ezúttal is lehet. Koncentrált, összeszedett játékkal igen, sikerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!