Kosárlabda

2013.12.21. 18:01

Az Alba Fehérvár Nyíregyházán zárja az idényt

Székesfehérvár - Az év utolsó bajnoki mérkőzésén, vasárnap 18 órától Nyíregyházán lép pályára az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Carlos Frade vezetőedző nehéz meccsre számít.

Matók János

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, mert a Nyíregyháza jelenlegi helyezése nem tükrözi a valós erejüket. Egy nagyon kellemetlen ellenfélről van szó. Támadásban kifejezetten veszélyesek. Több gyors, ügyes játékosuk is van, akikre oda kell figyelni. Betörésből, és távolról is eredményesek tudnak lenni, ezért nem egyszerű ellenük felkészülni. Kielemeztük megfelelően a játékukat, megpróbáljuk semlegesíteni a kulcsjátékosaikat. Kemp kivételével mindenkinek a játékára számíthatok – mondta a kosárlabda szakportálnak Carlos Frade, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

– Küzdeni, hajtani kell végig, függetlenül attól, hogy ki az ellenfél. Ezt kellene megértenie a játékosaimnak, valamint azt, hogy normális csapatjáték nélkül senki ellen nem győzhetünk. Ha ez a várt hozzáállás meglesz, és a csapatjátékból is mutatunk valamit, akkor akár arra is meglehet a sansz, hogy meglepetést okozzunk – vélekedett Horváth Imre, a Nyíregyháza szakmai igazgatója.

Carlos Frade, az Alba vezetőedzője kemény meccsre számít. Fotó: Tósoki Attila

Aki azt is megjegyezte, hogy több játékosa is sérült, így nem is tudtak a héten teljes létszámban gyakorolni. De nem ezért esélyes az Alba.

Az év utolsó bajnokija

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!