F. M. Kormányhivatal

2019.12.20. 00:00

Pályázat, iskoláknak

Nem egyszer a felnőtteknek is fejtörést okoz a különféle termékajánlatok, szolgáltatások közötti felelős választás. A fiatalok, az iskolások is fogyasztók, rendszeresen vásárolnak üzletekben, interneten, közösségi oldalakon. Ők könnyen befolyásolhatóak. Nagyon fontos tehát minél korábban felkészíteni a fiatalokat a fogyasztói társadalom kihívásaira, megismertetni velük jogaikat, lehetőségeiket.

F. M. Kormányhivatal

A fentieket felismerve a fogyasztóvédelemért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a 2016- 2017-es tanévtől kezdődően a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázat keretében ösztönzi, és ismeri el az általános és középiskolák fogyasztói tudatosságra nevelő tevékenységét. A pályázat azokat az iskolákat díjazza, amelyek valamilyen módon beillesztik a fogyasztóvédelmet az oktatásba, hiszen a tantárgyak között a fogyasztóvédelem nem jelenik meg. A pályázati kiírás egyik fő célja, hogy a diákok mindennapi életben használható ismeretei bővüljenek. A 2019-2020-as tanévben az ITM, a nagy sikerre való tekintettel, negyedszer írta ki a pályázatot. A nyertes pályázók részére elismerő cím kerül adományozásra. A kitüntető címet eddig 68 hazai és külhoni oktatási intézmény érdemelte ki. Megyénkben a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola, valamint a Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is büszkélkedhet már az elismeréssel.

A pályázatok elbírálásánál előnyben részesül az a pályázó iskola, amelyik együttműködik a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címmel már rendelkező intézménnyel is. A pályázatok a tanév ideje alatt bármikor benyújthatóak. Bővebb információ a www. fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon – tájékoztat a megyei kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatósága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!