F. M. Kormányhivatal

2016.06.02. 10:53

Közönségdíj a "termálvizek városából"

Horváth Alma, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának szakügyintézője, 43 versenyző közül, első helyezést ért el, kategória-győztes, közönségdíjas lett a Fiatal Higiénikusok Fórumán. Az idei, 12. országos, szakmai konferenciát Hajdúszoboszlón rendezték.

A Magyar Higiénikusok Társasága által évente rendezett Fiatal Higiénikusok Fóruma az egészségügyi közigazgatásban dolgozó, fiatal szakemberek képzését, bemutatkozását szolgálja, és egyben az egyik legjelentősebb szakmai konferencia is. Horváth Alma, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Osztályának népegészségügyi-járványügyi szakügyintézője előadásával első helyezést ért el a kategóriájában, közönségdíjas lett „A kutya és az ember" című előadásával a május 18-20. között rendezett szakmai eseménysorozaton.

Előadásával rávilágított arra: bár társadalmunkban a kutyatartás nagy divattá vált, a kutyák nyelvét mégis csak kevesen ismerik. Ennek köszönhetően Magyarországon évente csaknem ötezer veszélyes kutyaharapást regisztrálnak, aminek több mint a fele gyermeket ér. Horváth Alma egészségnevelőként általános iskolásoknak tart előadásokat, amelyekben interaktív formában vezeti be a gyermekeket a kutyák világába.

Tervei között szerepel, hogy elindítja a megyében a „gazdiképzőt", ahol a jövendő kutyatulajdonosok kapnak bevezetést és segítséget ahhoz, hogyan legyen a kutya az ember legjobb „barátja". A konferencián elért sikerének köszönhetően a program országos kiterjesztése is várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!