Az álláskeresőket kívánják segíteni

2023.04.20. 18:33

Új támogatások két programban

A kormányhivatalok foglalkoztatási osztályainál lehet benyújtani azon két program kérelmeit, amelyekkel a kormány az álláskeresőket kívánja segíteni lakhatási vagy utazási támogatással.

Mindkét mobilitási program – az Utazási támogatás 2023 és a Lakhatási támogatás 2023 – célcsoportjába azok az álláskeresők tartoznak, akik számára felajánlott munkalehetőség esetében a munkavégzés helye eltér az állandó lakóhelyüktől.

Akinek legalább 10 km-re, de 60 km-nél közelebbi, eltérő településen található a munkavégzés helye–az egyéb feltételek teljesülése esetén – az utazási támogatást vehet igénybe. Akinek a lakhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye, az pedig lakhatási támogatást vehet igénybe.

A program 2023. március 1. napjától 2023. december 31. napjáig tart. A kérelmet az álláskereső a jogviszony létesítésének (munkaszerződés aláírásának) napjáig, a munkavégzés helye szerinti járási hivatalhoz nyújthatja be.

További információ olvasható a kormanyhivatal.hu oldalon. Részletesebb felvilágosításért, kérjük, tekintse át a támogatások igénybevételéhez készült hirdetményeket a munka.hu oldalon, illetve forduljon a járási hivatalok munkatársaihoz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!