Frissen Fejérből

2021.11.12. 06:00

Támogatás igényelhető

F. M. Kormányhivatal

,,A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerő fejlesztésén keresztül” elnevezésű, GINOP Plusz-3.2.1-21 kódszámú projekt keretében igényelhető támogatás.

A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak.

A Felhívás alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok által alkotott konzorcium feltételesen vissza nem térítendő támogatásként nyújtja. A program forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

Támogatás képzési költségre és bértámogatásra igényelhető, azzal, hogy a bértámogatás igénylése opcionális. A támogatás a munkavállaló egyénekre szól, a támogatás összegére a munkáltató jogosult. Mindkét támogatási elem kapcsán elmondható, hogy a támogatás intenzitása a pályázó vállalat méretétől függ. Az intenzitásokat a www.munka.hu oldalon „Munkaerő-fejlesztési támogatás” alatt található hirdetmény részletezi.

A kérelem az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatali kapujára nyújtható be.

Az első meghirdetési szakaszban kérelem a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2021. december 31-ig igényelhető. A kiemelt partner a [email protected]. hu címen online, a 06-62-680- 960 számon telefonos ügyfélszolgálatot biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!