Kézilabda

2015.06.09. 12:51

Fiatalítás előtt az ARKSE - A nyáron átalakul az Alba Regia KSE NB I/B-s együttese

Székesfehérvár - Befejeződtek a férfi kézilabda NBI/B küzdelmei, az Alba Regia KSE legénysége 21 pontot szerezve a tizennégy csapatos bajnokság 9. helyén zárta a szezont. Molnár Csabát, a fehérváriaknál a második évét kitöltő szakvezetőt kérdeztük.

Krebsz András

– Felemás érzéseim vannak a szezonnal kapcsolatban, nem vagyok elégedett a helyezésünkkel, 24-26 pontot szerettünk volna szerezni, ami teljesen reális célkitűzés volt a részünkről. - értékelt Molnár Csaba, vezetőedző. - Az egész szezonban sérülések hátráltatták a gárdát.

– Tavaly az utolsó fordulóban sikerült bebiztosítani a másodosztályú tagságot, ehhez képest idén ez már jóval hamarabb összejött.

– Matematikailag négy fordulóval a vége előtt vált ez biztossá, ám ekkor túlzottan megnyugodott a csapat, a végére pedig sajnálatos módon kiengedett a társaság egy része.

Molnár Csaba (j2) gyorsabb játékot vár játékosaitól jövőre. Fotó: Molnár Artúr

– Mely játékosai teljesítményével elégedett, és kik azok, akiktől többet várt?

– A kapusok összességében megfelelően szerepeltek, hasonló produkcióval maximálisan elégedett lennék jövőre is. Csóka Balázst csak dicsérni tudom, Bősze József pedig a kora ellenére a házi góllövőlista élén végzett, ez azért egy kicsit jellemzi a többiek teljesítményét is. A Venczel, Gyimesi, Vasvári triótól viszont mindenképpen jobb teljesítményt remélek, ezzel tisztában is vannak, adott a lehetőség bizonyításra.

– Az idei szezonban öt új embert kellett beépíteni az együttesbe. Hasonló mértékű játékosmozgás várható a nyáron is?

– Sokkal komolyabb átalakulás megy végbe. A kisalföldiek – Szabó András, Paár Olivér, Bősze József valamint Schneider Miklós – visszamennek Győrbe, ezzel gyakorlatilag 359 gól költözik át a zöld-fehérekhez. Az egyik kapusunk, Nahaj László Ausztriába igazol, ez nagy érvágás, a pótlása még kérdéses. Szabó és Schneider helyére ketten is érkeznek, jobbszélre sikerült találnunk megfelelő embereket, beállóba pedig Vasvári Géza mellé egy régi fehérvári játékost igazolunk. A balszélső poszt még foghíjas, Dreska Dániel ugyanis megsérült, Paár pedig eligazol. Konkrét neveket még nem mondhatok, az viszont nem titok, hogy fiatalítunk, az átlagéletkorunk három-négy évet csökken.

– Miben várhatunk változást taktika vonatkozásában az előző évhez képest?

– Csak olyan játékosaim lesznek, akik minden nap járnak edzésre, ezáltal sokkal speciálisabban fogunk tudni készülni. A következő szezonban a védekezés-lerohanás lesz a fő fegyverünk, ezen kívül nyitottabb hatos falat szeretnék védekezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!