Kézilabda

2015.02.23. 15:20

Kézilabda: Van az a szint, amit egy játékos nem engedhet meg magának

Székesfehérvár – Az NB I-es női kézilabda-bajnokságban múlt pénteken, a tabellán utolsó helyezett Szeged otthonában „csak” két góllal nyert a Fehérvár KC. Bakó Botond vezetőedző nem hagyta szó nélkül a csapat teljesítményét.

Matók János

Mindössze egy ponttal rendelkezett a Tisza-parti csapat a Fehérvár KC elleni találkozó előtt, s ebből adódóan különösebben nem kellett tartaniuk a vendégeknek a mérkőzéstől. A 22-20 arányú győzelemmel – a félidőben 14-8-ra vezetett az FKC – nem is volt probléma, ám Bakó Botond vezetőedző a mutatott teljesítmény, de leginkább a hozzáállás miatt „pipa" lett.

Bakó Botond vezetőedző (jobbra segítője, Siti Bea) kritikusan nyilatkozott a lányok hozzáállásáról. Fotó: Koppán Viktor

– A legkevésbé sem lehettem elégedett. Azt gondolom, profi csapat ezt nem engedheti meg magának, kritikusnak kell lennünk magunkkal és egymással szemben. Nyilván a sportban a legfontosabb a győzelem, de nem csak az a fontos. Egész héten azt sulykoltam a csapatba, hogy erre a mérkőzésre ne csak leutazzunk, és bal kézzel próbáljuk megoldani, hanem akarjunk jobbak lenni, akarjunk a lehető legjobb szinten kézilabdázni, akarjunk fejlődni. Úgy látszik, ezek a szavaim nem találtak fogadó fülekre. Az a produkció, amit nyújtottunk, elfogadhatatlan és nem méltó hozzánk. Elgondolkodtató, hogy mit engedhetünk meg, és mit nem. Szép és jó a győzelem, hogy ennyi probléma ellenére még mindig van esélyünk négybe kerülni, de emellett kell a profi mentalitás és hozzáállás, az igazi küzdőszellem, egység és tartás, kell az alázat, és van az a szint, amit egy játékos konkrétan nem engedhet meg magának, mert annál ő sokkal több. A játékosok, az edzők, a vezetők, a nézők, a szurkolók nem csak azért járnak a csapat meccseire, hogy győzelmet lássanak, hanem azért is, hogy élvezhessék azt, amit látnak. A szegedi produkciót nem lehetett élvezni, szégyellnünk kell magunkat, mert olyan szintet engedtünk meg magunknak, ami elfogadhatatlan, és ezt meg kell oldanunk, emellett nem mehetünk el következmények nélkül – nyilatkozta kritikusan a klub honlapján Bakó Botond vezetőedző.

– A következő meccsük Siófokon lesz. Miben kell változtatniuk?

– Az elmúlt hetekben többször elmondtam, hogy a fáradtságunk, a fásultságunk volt a gyengébb forma okozója. Most azonban úgy érzem, ez nem biztos, hogy igaz volt. A küzdőszellemünket, a szerénységünket és a harci szellemünket kell visszaszereznünk. Páran a föld felett járnak, és abszolút nincsenek tudatában a dolgok súlyának. Nem érzik át, milyen komoly célokat szeretnénk elérni, megvalósítani, és hogy ezért mennyi mindent kellene tenni. Fel fogjuk ébreszteni ezeket a játékosokat és a csapatot az álomvilágból! Nem elégedhetünk meg azzal, hogy felküldjük a győzelemért a mezeket a pályára, ahogy Szegeden történt. Nem csak a győzelem számít, fontos, hogy milyen képet sugallunk, és benyomást hagyunk. Az összkép nagy negatívum volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!