Kézilabda

2014.11.24. 17:10

A kapus Kiss Éva és a beállós Mayer Szabina ott lehet az Eb-n

Németh András kihirdette a női kézis válogatott 18 fős keretét, amely megkezdi a felkészülés utolsó szakaszát a decemberi, magyar-horvát Európa-bajnokságra.

Bobory Balázs

A szövetségi kapitány a korábbi, 28 fős névsort szűkítette tovább. Persze, a most megnevezett 18 játékos sem lehet tökéletes biztonságban, ugyanis az Eb előtt két újabb sportoló kikerül a keretből, ugyanis a tornára csak 16 kézilabdázó nevezhető. Az Eb-n három játékos cserejére van lehetőség azok közül, akik a 28-as, bő keretben szerepeltek. A csapat tagjai kedden délelőtt, 10 órakor, Győrben találkoznak. Fejér megyéből négy játékos kapott meghívót, testvéries megosztásban, ketten Fehérvárt, ketten Dunaújvárost képviselik. A koronázó városból kapus és beállós, míg az acélvárosból két balátlövő bizonyíthatja képességeit. Az FKC-ból három játékosnak volt komoly esélye a szereplésre, ám a beállós Horváth Bernadett - bár az utóbbi időszakban rendszeresen játéklehetőséghez jutott címeres mezben - nem lehet ott a seregszemlén.

A válogatott kerete. Kapusok: Bíró Blanka (Vác), Herr Orsolya (Győr), Kiss Éva (Fehérvár). Balszélsők: Erdősi Ildikó (Siófok), Kovacsics Anikó (Győr). Balátlövők: Bulath Anita (Dunaújváros), Klivinyi Kinga (Érd), Triscsuk Krisztina (Dunaújváros). Irányítók: Szucsánszki Zita (FTC), Temes Bernadett (Tus Sies Metzingen), Tóth Gabriella (Mosonmagyaróvár). Beállók: Mayer Szabina (Fehérvár), Mészáros Rea (FTC), Szamoránsky Piroska (FTC). Jobbátlövők: Planéta Szimonetta (Győr), Tomori Zsuzsanna (FTC). Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Kovacsicz Mónika (FTC).


A Fehérvár KC kapusa, Kiss Éva biztosra vette, hogy meghívják

A fehérváriak két kerettagja érhetően örül a lehetőségnek. Az utóbbi két, egyaránt Szerbiában rendezett világversenyen szereplő Kiss Éva biztosra vette, hogy ott lesz a keretben, Mayer Szabina nagyon boldog volt, amikor kiderült, kedden délelőtt neki is jelenése van Győrben.

- Nagy volt az öröm, amikor kiderült, ismét szerephez jutok. A 2008-as, pekingi olimpiáról az utolsó keretszűkítésnél maradtam le, nagyon bízom abban, hogy pályára léphetek a decemberi Eb-n. Még nem nyugodhatok meg, hiszen két játékos kikerül a keretből, remélem, én nem leszek közöttük. A tornáig hátralevő tréningeken és két edzőmeccsen kell bizonyítanom, ott a helyem a legjobbak között - mondta az FKC beállósa, Mayer Szabina.

A kapus Kiss Éva nem titkolta, biztosra vette a kerettagságot. A két évvel ezelőtti Eb-n és a tavalyi vb-n felváltva védett a győri Herr Orsolyával. Reméli, ezúttal ő lesz az elsőszámú hálóőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!