Rendezni sem lehetett volna viccesebb jelenetet

2023.07.24. 14:21

Burleszk filmbe illő kerékpárlopás Fehérváron (videó)

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság információs portálja megmosolyogtató felvételt hozott a nyilvánosságra.

Hajdú Marianna

Forrás: police.hu

Július 11-én egy férfi tett feljelentést a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon, miután kerékpárját ellopták a Várkörút egyik lakóházának alagsorából. A kerékpárt zárt tárolóban tartotta, amelyből egy működésképtelen televízióval együtt tűnt el. 

A nyomozók azonnal megkezdték az elkövető felkutatást, az adatokat gyűjtötték és elemezték a térfigyelő kamera felvételeit is. A feltételezett tettes a tároló ajtaját felfeszítette, a kerékpárt kitolta az utcára, majd visszatért a tévéért, amit a hóna alá csapva a szintén meglovasított bringán kívánt elszállítani. Az enyveskezű értékhalmozó azonban nem bizonyult ügyek kerékpárosnak. Az úttestre hajtva elvesztette uralmát illetéktelenül birtokba vett járművén és balettos piruettel a menetirányokat elválasztó kavicságyába fúrodott arccal. 

Miután összeszedte magát és frissen szerzett értékeit, a járdára tolta a kerékpárt, mellé állította a tévét, majd – hogy feszültségét levezesse – a felvétel szerint felrúgta azt. A 26 éves férfit végül július 19-én elfogták és a kerékpárt lefoglalták.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság kerékpárlopások megelőzésére ajánlatait is megosztotta az eset kapcsán:

  • Ne hagyjuk a kerékpárt sehol lezáratlanul, mindig használjunk két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat).
  • Ha szabadtéren hagyjuk a biciklit, válasszunk forgalmas helyet.
  • Tároló esetén gondoskodjunk megfelelő védelemről.
  • Regisztráljuk a kerékpárt a BikeSafe programban, hogy könnyebb legyen a felderítés lopás esetén, és eredményesebben tudjanak eljárni a rendőrségen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!