Jégkorong

2014.11.29. 18:55

Osztrák jégkorongliga - Fontos meccset nyert a Fehérvár

A Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a tavalyi EBEL-győztest, a HC Bozen legénységét fogadta a Raktár utcában.

Silye Sándor

Fehérvár AV19–HC Bozen 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)

Székesfehérvár, 3225 néző, vezette: Gruber, Warschaw, Német, Soós.

FAV19: Robinson – BOIVIN, Ejdepalm, LOVECCHIO 1, Sarauer, Banham – Orbán, Varga 1, Benk (1), ERDÉLY, BARTALIS 1 – Szirányi (1), Wehrs, Kovács (1), Sikorcin, Marino – Reiter, Tokaji, Kocsis, Nemes, Vincze. Vezető-edző: Rob Pallin.

Bozen: Hübl – EGGER, Rodney, Keller, Cullen, Insam – Galvins (1), Oberdörfer, Pance, Schofield (1), Nesbitt (1) – Crowley, McMonagle, De Simone (1), BERNARD 1, Zanette 1 – Gander, Zisser, Frank. Vezetőedző: Hugo Widmann.

Kiállítások: 8, illetve 7 perc.

A Fehérvár AV19 először a gólerős Jeff LoVecchio találatával vezetett a Bozen ellen szombaton. Fotó: Molnár Artúr

A fehérváriak nyertek Bolzanóban, ez erősíthette önbizalmukat. Az már kevésbé, hogy a legutóbbi bajnoki végelszámolásnál a legjobb 4 közé jutásért egymás ellen vívott a két együttes, az olaszok akkor 4:0-lal jutottak a legjobb négy közé, és a végén bajnokok lettek, igaz, a FAV19 együttesétől a play-offba kerülés is nagy bravúr volt. De persze mindez már történelem, a jelen az, hogy a Fehérvár AV19 a 6. pozíciót foglalja el, a Bozen a 8., 4 ponttal többet gyűjtöttek a székesfehérváriak, tehát hazai siker esetén nő, vendéggyőzelem esetén csökken a különbség. Nem mindegy... Az egy szektort megtöltő olasz drukkerek folyamatosan nagy hangerővel és énekkel biztatták csapatukat a korong bedobása előtt, igaz, a jégre korcsolyázó vendéglátókat is hatalmas ováció fogadta.

A 3. perc végén robbant a csarnok. Az emberhátrányban játszó FAV19 kihasználta a vendégek figyelmetlenségét, LoVecchio csapott le a korongra, bevezette azt az olaszok védő harmadába, és a kapu közepébe lőtt, 1:0, így csinált a csapat a hátrányból előnyt. De arra sem volt idő, hogy leírjuk a gólt, amikor Zanette egyenlített, a saját kipattanóját lőtte a kapuba, 1:1. Potyogtak a gólok, újabb másfél perc múlva Bartalis lépett ki a védők közül, és máris 2:1. Pörögtek a csapatok, a házigazdák előtt több lehetőség volt, de a 18. percben Bernard egyenlített, 2:2, figyelmesebb védekezéssel elkerülhető lett volna a gól. Ezzel ért véget az első szakasz, így kezdhettek mindent elölről a jégen lévők.

A Bozen kezd(het)ett jobban a szünet után, hiszen 4 percig emberelőnyben lehettek, két véleményes 2 perces büntetéssel. Kivédekezték, ellenfelükkel együtt rohanhattak tovább Erdélyék, lendületes csatát láthattak a nézők. Mindkét társulat gyorsan átjátszotta a pálya csökkentett középső részét, volt dolguk a hálóőröknek. A 33. percben a kékek hívei zajonghattak, Varga távoli bombája vágódott a kapuba, 3:2. Mindenki kíváncsian várta az utolsó 20 percet, ki tud még rátenni egy lapáttal az eddigiekre, ki tud még újítani.

A HC Bozen veselkedett neki jobban a záró 20 percnek, de Erdélytől láthattunk szép villanásokat, majd Marino találhatott volna be az olasz kapuba szemet gyönyörködtető támadás végén, de Hübl hárított. Néhány perc múlva Kovács, majd Sarauer is szép megoldások végén került ígéretes helyzetbe, de gól nem született. Jobb volt a Fehérvár AV19, de veszélyes volt a Bozen is. Az 50. percben Keller fejre támadott Wehrsszel szemben, 5 perc kiállítás, és végleges búcsú volt a jutalma. Adott volt 5 perc, hogy a hazaiak eldöntsék a mérkőzést. Nem tették, de maradt az előny, amit meg kellett őrizni. Nehéz végjáték elé néztek Bartalisék, de állták a sarat, voltak lehetőségeik, szép megoldásaik, de nem találtak a kapuba. Igaz, nem is kaptak gólt, az olaszok lehozták a kapusukat, de helyzetet sem tudtak kidolgozni.

A Fehérvár AV19 megérdemelten nyerte meg a mérkőzést, támadásban nagyon rendben volt a játékuk és sikerükkel növelték az előnyüket, a mérkőzés után a 6 pontos fór valóban hatott. Vasárnap Grazban játszanak Kovácsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!