Jégkorong

2014.08.07. 14:45

A Fehérvár AV19-nél bemutatták az új játékosokat

A hét elején ismét megtelt élettel az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok. A Fehérvár AV19 jégkorong-csapata csütörtökön mutatta be új játékosait és ismertette terveit a következő szezonra.

Bobory Balázs

Döntést kellett hozni...

Hetényi Zoltán súlyos betegségét követően még nem tudni, mikor állhat kapuba, és mivel Bálizs Bence távozik a klubtól, a menedzsment új portás után nézett.

A választás a 24 esztendős amerikai Josh Robinsonra esett, aki az egyetemi évek után az előző két szezont az ECHL-es Idaho Steelheadsben töltötte, illetve 15 mérkőzés erejéig belekóstolt az AHL légkörébe, a Texas Stars színeiben. A 183 centiméter magas, 84 kilogramm súlyú Robinsonnak úgy nevezett tryout szerződése lesz, amely augusztus 10-től november 10-ig tart. Ocskay Gábor szakosztályigazgató abban bízik, hogy Hetényi Zoltán az ősz végére felépül és hozzátette, fogalma sincs mi lesz Robinsonnal szerződése lejárta után.

Új igazolások (balról): Jeff LoVecchio,  Matt Register, Brandon Marino, Rob Pallin, Johan Ejdepalm, Kóger Dániel, Bartalis István

A többi légiós természetesen már a csapattal edz, és a csütörtök délelőtti, egymás közti edzőmeccsen jégre is lépett. Az biztos, hogy Rob Pallin vezetőedző mindannyiukban nagyon bízik, most a szakember szavaival mutatjuk be az új szerzeményeket.

Johan Ejdepalm (svéd, 32 éves, védő): megbízható, hiba nélkül teszi a dolgát, a játék minden elemében jó.

Jeff Lo Vecchio (amerikai, 28 éves, balszélső): Sokat láttam Utahban játszani, kihasználja fizikai erejét, és nagy lendülettel támadja a kaput.

Brandon Martino (amerikai, 28 éves, jobbszélső): Egy éve Andrew Sarauer 60 pontos játékosként érkezett Fehérvárra és a csapat egyik legfontosabb tagja lett. Brandon 88 pontot ért el a legutóbbi szezonban. Kreatív játékos, mindent tud a koronggal.

Matt Register (kanadai, 24 éves, védő): Nehéz olyan védőt találni, aki a támadások építéséhez is mesterien ért, Mattnek remek lövése van, nagy hasznunk lehet a játékából emberelőnyben.

Rob Pallin nem csak a légiósokat, hanem a visszatérő magyar játékosokat is méltatta, a vezetőedző a korábban tengerentúlon edződő Kóger Dánieltől sokat vár, Bartalis Istvánra pedigy egyszerűen azt mondta: úgy korizik, mint bármelyik NHL-játékos.

Pallin hangsúlyozta: a fiatalok mint például Sárpátki Tamás és Erdély Csanád nagyon tehetségesek, ezért gyakran kerülhet nehéz helyzetbe a szakmai stáb, hogy éppen kik alkossák a bajnokira benevezett négy sort. A szakember azt is elmondta, ha nem lennének időnként gondjai, hogy melyik játékos maradjon ki, akkor nem lehetne sikeres a Fehérvár AV19.

Az Ördögök fejlődése a játékosállomány és utánpótlás szempontjából biztosítottnak tűnik, de nagyon fontos, hogy végre megépüljön az edzőpálya. Az önkormányzat és a klub menedzsmentje nevében Gál Péter Pál hangsúlyozta: a város elkötelezett, hogy az új létesítményt még ebben az évben átadják. Az építésjogi akadályok amelyekből akadt bőven elhárultak, immár a telek megvásárlása a következő feladat. Utána kezdődhet a pályáztatás, a kivitelezés, majd remélhetőleg novemberben a pálya átadása.

Csütörtökön az is kiderült, hogy a szeptember 6-án és 7-én megrendezésre kerülő Ifjabb Ocskay Gábor Emléktornán, az első napon a Fehérvár AV19 ellenfele az elődöntőben a Miskolci Jegesmedvék lesz, a másik ágon két EBEL-csapat, a Graz 99ers és az Olimpija Ljubljana küzdhet. Vasárnap természetesen a helyosztókra kerül sor.

A Volán egyébként jövő héten kedden, 19 órától játssza első edzőmérkőzését, mégpedig itthon, a Mol Liga-győztes Érsekújvár ellen. A kék-fehérek ezután Zólyomban vesznek részt rangos négyes tornán, majd hazafelé megmérkőznek a szlovák ezüstérmes Nyitrával.

Az EBEl-szezon szeptember 12-én kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!