Jégkorong

2014.07.21. 13:30

Láday nagy útra indul

Láday Tamás Olaszországban tölti nyári pihenőjét, majd augusztusban hűvösebb éghajlatra utazik. Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ifjú hokisa elkelt a legerősebb észak-amerikai junior liga draftján, és hamarosan a Spokane Chiefs csapatánál edződik.

Ferencz Balázs

- A szezon közben, mikor a Volánnal az osztrák EBYSL ligában küzdöttek, gondolom nem számított arra, hogy a nyáron megváltozik az élete

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy abszolút nem számítottam arra, hogy a karrieremben még fogok tudni feljebb lépni - jelentette ki Láday Tamás, a CHL-be tartó védő. - Szerintem az én koromban még mindenkinek nagyok az álmai.

Láday Tamás (balra) játékára a fehérvári rendezésű Világbajnokságon figyeltek fel a kanadaiak (Fotó: Koppán Viktor)

- Hogyan került képbe a draft lehetősége?

- A fehérvári világbajnokság után keresett fel egy játékosmegfigyelő aki bemutatott a jelenlegi menedzseremnek, akivel egyértelmű célnak tűztük ki a draftot.

- Mit érzett, amikor kiderült, hogy önt választották? Ha jól tudom, Erdély Csanád, és Vokla Roland is számított arra, hogy draftolják őket

- Igazából nem ért meglepetésként, a csapattól előre megkaptam az elkötelezettséget. Természetesen nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy kiválasztottak. Ugyanakkor azt pontosan tudom, hogy ez csak az út legeleje, a neheze még csak most kezdődik.

- Utánanézett már, hogy mit lehet tudni a Spokane Chiefs csapatáról? Egyáltalán milyen liga a CHL?

- A Chiefs legtöbbször rájátszásba jut, nagyon profi klub, minden megvan amire egy játékosnak pluszban szüksége lehet, a felszerelés-menedzseren keresztül a csapat-fogorvosig. Az edzők tudomásom szerint keménykezűek, de személyes tapasztalatom még nincs. A CHL a legerősebb kanadai juniorliga, komoly előrelépési lehetőségekkel, örülök, hogy itt fejlődhetek tovább.

- Mi a program? Mikor kell kiutaznia, addig is mit kell csinálnia, kapott egyéni instrukciókat?

- Augusztus közepén utazom ki Kanadába, addig is rengeteg az intézni való. A ligának szüksége van egy általános orvosi papírra, így a vizsgálatok is folyamatban vannak. Az utazásig ugyanúgy edzek a Volánnal mintha még mindig az Ifj. Ocskay GJA játékosa lennék.

- Milyen lehetőségek állnak ön előtt?

- A lehetőségeknek nincs határa, innen tényleg bárhová el lehet jutni. Viszont nem szeretnék elkiabálni semmit, sok mindentől függ, hogy miként alakul a karrierem, milyen eredményre leszek képes. Ígérhetem, hogy a kint eltöltött hónapok alatt megteszek mindent, ami tőlem telik. Szeretnék biztos helyet kiharcolni a csapatban, és sokat időt a jégen tölteni.

- Mik lehetnek az erényei?

- Legfőbb erényem a testi adottságom, azonban még meg kell tanulnom kihasználni a magasságomat, és a felépítésemet. Előnyöm lehet még a támadások aktív és hatékony segítése, valamint a lövéseim erőssége, persze ezeket még pontosítani kell.

- Milyen tervekkel vág neki a kanadai kalandnak?

- A legfontosabb, hogy minden téren töretlenül fejlődni tudjak, erősebb, gyorsabb, pontosabb szeretnék lenni. Már nagyon várom.

- Lehet akár AHL, vagy NHL a cél?

- Bármelyik lehet, de most még túl korai erről beszélni, és spekulálni. Rengeteg munka áll előttem, erre kell minden erőmmel koncentrálnom, egy szép cél persze segíthet a saját határaim feszegetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!