Jégkorong

2013.10.07. 14:35

Mindenki előtt vezetik a ligát az U20-asok

Tizenkét lejátszott mérkőzés után még mindig veretlenül, a második Znojmo előtt 15 ponttal vezeti az EBYSL Keleti-csoportjának tabelláját a Sapa Fehérvár AV19 U20-as jégkorong-csapata.

Bobory Balázs

A mögöttünk álló hét végén előbb Bécsben, 2-0-ra, majd Znojmóban, 5-4-re nyert a Volán U20-as együttese. A szombati, bécsi összecsapáson Reisz Áron a második harmad közepén szerezte meg a vezetést, a győzelmet pedig a végén Nemes Benjámin biztosította be egy üres kapus góllal. Vasárnap még nehezebb feladat várt a kék-fehérekre Znojmóban, ahová sérülések, illetve a felnőtt csapat mérkőzése miatt két sorral utazott el a csapat. Így is végig a Fehérvár vezetett és nyert 5-4-re, a gólokon Izsák Róbert és Tóth Gergő (2-2), illetve Reisz Áron osztozott.

A tabellát 35 ponttal vezeti a Sapa, mögötte éppen az Orli Znojmo következik, a csehek eddig 20 pontot szereztek. Az U18-as osztrák rendezésű bajnokságban, az EBJL-ben a Volán kétszer itthon játszott, szombaton 11-3-ra sikerült kiütni a Znojmót, azonban másnap, a MAC elleni magyar rangadón a vendégek 4-3-ra győztek és veretlenek maradtak a bajnokságban, vesztett pontok tekintetében is a legjobban állnak. A Sapa Fehérvár U18-as együttese nyolc mérkőzés után 15 ponttal a tabella negyedik helyén áll, de minden esély adott, hogy az alapszakasz végén a háromban legyen a csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!