Jégkorong

2012.10.28. 05:29

Az újabb siker felzárkózást jelenthet

Székesfehérvár – A Sapa Fehérvár AV19 felnőtt jégkorong-csapata az EBEL pénteki játéknapján nagy küzdelemben verte a Mosel Medical Graz99erstet, vasárnap meg a Liwest Black Wings Linz legénységét fogadja 17.30-kor.

Silye Sándor

Megoszlottak a vélemények a pénteki csata után. Az egyik kolléga szerint unalmas meccsen brusztolta ki a győzelmet a Sapa, míg az ismerősöm arról panaszkodott, hogy az ilyen izgalmak, amiket megért e csatán ártalmasak az egészségre.

Fogadjuk el, mindkét állításban van igazság! Mert a csata színvonala nem mindig verdeste az eget, és a Sapa nagy akarattal harcolta ki a győzelmet. De kiharcolta, és ez a lényeg!

Abban igaza volt az izgalmak miatt panaszkodónak, hogy bárki nyerhetett volna, de Vas Mártonék a csatár góljával 15 másodperccel a hosszabbítás vége előtt nyertek 2-1-re. És az a siker felemelő volt! Ami soha nem unalmas A csapatot mind magasabbra emelik a sorozatban elért jó eredmények, pedig gödörben volt a társaság. Amikor Jan Neliba, az új cseh szakvezető megérkezett, és látta a szintén Graz elleni 3-2-es győztes meccset azt mondta:  a csapatvédekezést véli kissé hibásnak. Aztán 12 nap múlva pénteken újra a Graz ellen már látszott mire gondol a mester. Ugyanis hátul elfogadható rend uralkodott, bár egyik védő produktumát sem lehetett kiemelni. De éppen ez a pláne, ugyanis jó kapusteljesítmény (ezúttal Munro röpködött eredményesen a ketrecben) mellett nem egyénileg produkáltak kiemelkedőt a játékosok a jégkorong eme elemében, hanem csapatszinten tették jól a dolgukat. Még mindig az „unalomról”. Olyan első harmadot mutattak be a pályán lévők, amilyet ritkán lehet látni. Hihetetlen iramban korcsolyáztak a jégkorongozók, egy pillanatra nem vehette le a néző a szemét a játéktérről, mert ha megtette, lemaradt valamilyen eseményről. Jó, nem volt gól, mi több, kiállítás sem, de az iram mindenért kárpótolt. Soha annál rosszabbat, mint amit abban a 20 percben tapasztalhattunk.

Most vasárnap a címvédő Linz érkezik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba. A csapat, amelyik saját pályáján 5-1-re kapott ki pénteken a Medvescsak Zágrábtól. Igaz, ott a Sapa is nyert 4-1-re. Ha a vasárnapi meccset is behúzzák Horváthék, akkor helyet cserélnek a tabellán a vendéggel, és az eredmények szerencsés alakulása esetén a 6. pozíciót is elfoglalhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!