Jégkorong

2012.03.27. 15:52

Az Ocskay-akadémián az EBEL-szereplésre készítik föl a fiatalokat

Székesfehérvár - Hivatalosan még csak két éve működik az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, de a korábbi jó utánpótlásnevelő tevékenységüket folytatva remek sikerekkel büszkélkedhetnek.

Silye Sándor

Az akadémiából kinövő serdülő csapat Kercsó Árpád irányításával a döntőben a MAC gárdáját söpréssel 4-0-ra intézte el, és lett bajnok, az ifjúsági korosztály (edző Tyler Dietrich) csak 3-1-re verte a Csíkszeredát a fináléban, de az arany színét ez egyáltalán nem halványította.
- Az eredmények önmagukért beszélnek, minden úgy alakult ebben a bajnoki évben, mint azt terveztem. Az aranyérem megszerzése az alapot jelentette, de sokkal inkább izgatott, hogy minél több olyan egyéniség kerüljön ki a gyerekek közül, akik az EBEL-csapatban is megállhatják majd a helyüket - mondta Kercsó Árpád,  a serdülők edzője. 

- Kik mondhatók máris egyéniségeknek?

- A csatároknál a kanadai ponttáblázaton a legjobbjaink 60 ponttal verték az őket követőket. Szabó Krisztián 120 pont fölött lett pontkirály, Erdély Csanád és Vokla Roland  100 pont körül teljesített. A védőknél Láday Tamás, Szaller Márk magas szinten produkált, a kapus Kornakker Dániel szintén kiemelkedő szinten teljesített.
 
- Tehát összességében elégedett volt?

- Igen, itthon és a nemzetközi porondon is jól teljesítettünk. Utóbbira csak egy példa: a St. Pölten Akadémia hasonló korú együttesét Ausztriában 9-0-ra, míg itthon 8-2 és 12-4-re vertük. Ami a jövőt illeti: a cél továbbra is az, hogy az akadémián újabb Palkovicsok, Ocskayk, Ladányik, vagy még jobbak  nevelkedjenek.

Fekti István,  az Akadémia igazgatója szerint:
-  Csak az elégedettség hangján beszélhetünk a mögöttünk hagyott évről. De a jó eredmények nem csaphatnak be bennüket, kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben. Fő célunkat illetően - az EBEL-keretbe kerülés - még nem dőlhetünk hátra. Tény, az ifi csapatban van 9-10 játékosunk a bő válogatott keretben, és még rajtuk kívül is akad 2-3 tehetség. A következő szezonban az EBEL U20-as verseny jó előszoba lehet a felnőtt csapattagsághoz  - vélte.

A jégkorongozó  ifjúsági és a serdülő aranyérmes csapat névsora

IFJÚSÁGIAK

Reisz Áron, Kocsis Ferenc, Vincze Péter, Dósa Krisztián, Sárpátki Tamás, Pillók Martin, Szabó Dániel, Hamvai Szilárd, Arany Máté, Orosz Donát, Sofron Ádám, Reiter Attila, Pados László, Pukli Máté, Füri Martin, Szabó Pál Krisztián, Erdély Csanád, Vokla Roland, Csíki Zoltán, Somos Gergő, Lengyel Levente, Bencze Máté, Barbély Bence, Krausz Bence, Láday Tamás, Prajda Roland, Szaller Márk, Berényi Balázs, Szász Norbert, Pál Zalán, Lajcs János Marcell, Kornakker Dániel, Czobor Róbert. 

SERDÜLŐK

Szabó Pál Krisztián, Erdély Csanád, Vokla Roland, Mazzag Dániel, Láday Tamás, Szász Norbert, Varga Balázs, Pál Zalán, Szaller Márk, Prácser Ádám, Nyuli Zsombor, Lakatos Dániel, Imre Patrik, Kiss Patrik, Sándor Viktor, Péter Andor, Erdei Zoltán, Vizi Dániel, Szakácsi Ákos, Szabó Bence, Balogh Bence, Madácsi Benedek, Szita Donát, Baranyai Balázs, Takács Bence Gáspár, Jayce Primeau, Kovács Olivér, Horváth Márton, Vas Márk Dániel, Toldy Soma, Szeles Martin, Plesz Bendegúz, Pinczés Bendegúz, Négyesi Armand, Mányok Ádám, Kornakker Dániel, Kelemen Kristóf, Jancsó Dávid Zsolt, Gadácsi János Győző, Fürst Tamás, Antal Arnold István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!