Jégkorong

2011.02.07. 14:14

Hetényi térdszalag-sérülése: nincs szükség porcműtétre

Az előzetes hírekkel ellentétben nincs szükség porcműtétre, viszont részleges térdszalag-szakadása miatt így is három-négy hét pihenőre kényszerül Hetényi Zoltán, a Fehérvár és a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

MTI

A 23 éves játékos a vasárnapi, Graz elleni osztrák bajnokin (EBEL) sérült meg.
 "Az első vizsgálatok alapján úgy tűnt, porcműtétre van szükség, de dr. Majzik Ernő újabb vizsgálatokat kért, s kiderült, hogy a bal térdem belső szalagja részlegesen elszakadt. Így nem olyan nagy a gond, mint ahogy először hittük, ám így is három-négy hetet ki kell hagynom" - mondta az MTI-nek Hetényi.
Közben klubja nagy versenyben van azért, hogy bejusson a rájátszásba. A Volán nyolc fordulóval a vége előtt sereghajtó, négy pont a hátránya a továbbjutó, nyolcadik helyen álló Ljubljanával, és három a kilencedik Jesenicével szemben. A fehérváriak kedden Jesenicében lépnek pályára.
A Volán a sérülés miatt kapusgondokkal küzd. A finn Tommi Satosaari két hete igazolt el Svédországba. Hetényi mögött most Bálizs Bence volt csere, így ő lépett előre első számúnak. A tartalékegyüttesből Vay Ádám kerül fel az EBEL-keretbe, míg a frissen igazolt szlovák Jakub Macek - akinek nincs EBEL-igazolása - marad a farmegyüttesben, ahol egy ifjúsági korú hálóőr lesz a tartalék.
 "Ez volt a legrosszabb, ami történhetett. Három csapatunk, az EBEL, a farm- és az ifjúsági sorra játssza a meccseket, hetente hármat-hármat, és maradt összesen négy kapusunk, az átigazolási időszak pedig éppen lezárult" - mondta az MTI-nek id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!