óvatosan közlekedjenek!

2019.01.11. 10:47

Továbbra is télies útviszonyokra kell számítani Fejér megyében

A térségben havas, máshol nedves vagy sónedves a főutak burkolata.

feol.hu

Forrás: shutterstock

Télies útviszonyokra kell számítani az alsóbbrendű útszakaszokon Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében, valamint Veszprém és Székesfehérvár térségében – közölte az Útinform.

A főutak és gyorsforgalmi utak burkolata jellemzően nedves, vagy a síkosságmentesítés miatt sónedves, Veszprém térségében azonban havasak a főutak. A látási viszonyok mindenütt megfelelőek.

Újabb havazás

Napközben változóan felhős idő várható többórás napsütéssel, legfeljebb néhol fordulhat elő jelentéktelen hószállingózás. Este azonban északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és késő este a Dunántúl északi részén már kezdetét veszi a havazás. Délutánig még többfelé megerősödik az északi, északkeleti szél, melyet az Alpokalján és északkeleten viharos lökések is kísérhetnek, ezért főként az utóbbi tájakon néhol hófúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire +2 és -6 fok között alakul, fagypont feletti értékek elsősorban nyugaton, délnyugaton várhatók. Késő estére általában -2 és -10 fok közé hűl le a levegő, de a kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet – írja a met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!