Erős lesz az UV-B sugárzás!

2019.07.05. 07:10

Lengedezni fog a szél, de összességében ismét kánikula várható pénteken Fejérben

A friss reggelt követően délután 28-33 fok várható.

Forrás: Shutterstock

Fejér megyében pénteken változóan felhős lesz az idő, egy-egy kisebb zápor északkeleten és délnyugaton érheti el hazánkat. Az ország északi felén élénk, erős lehet a nyugati szél. Visszatér a kánikula, a friss reggelt követően délután 28-33 fok várható, frontra nem kell számítani.

Orvos meteorológia:

Folytatódik a frontmentes, nyári idő. Reggel a hűvös időben a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők végtagfájdalmakat tapasztalhatnak. Nagy lesz a napi hőingás, ami kisebb keringési és szívproblémákat okozhat.

Közlekedésmeteorológia:

Változóan felhős lesz az idő, egy-egy futó zápor esetleg északkeleten és délnyugaton érheti el hazánkat. Ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszok előfordulhatnak.

Település: min / max:

Székesfehérvár: 16 / 30

Vizeink:

  • Duna (D.újv.): 23 C-fok
  • Velencei-tó: 26 C-fok
  • Balaton (Siófok): 25 C-fok
  • Rába (Sztg.): 19 C-fok
  • Mura (Letenye): 22 C-fok
  • Három napos előrejelzés Fejér megyére:

    Szombaton sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a késő délutáni, esti órákban fordulhat elő néhol a nyugati tájakon egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 30 és 35 fok között alakulhat.

    Vasárnapra egy hidegfront érkezik sokfelé futó záporokkal, zivatarokkal, északnyugatira forduló erős széllel. Kevesebb csapadékra a középső megyékben számíthatunk. Visszaesik a hőmérséklet, de még így is 24-31 fokra van kilátás.Véget ér a nagy meleg.

    Hétfőn friss reggel után délután is mindössze 24-28 fok között alakulhat a hőmérséklet. Változóan felhős, szeles időre készülhetünk. Kedden egy újabb hidegfront érkezhet, erős széllel, záporokkal, esetleg zivatarokkal. 21-28 fokot mérhetünk.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!