Hírek

2012.06.21. 05:01

Új vívóbajnok

Bükfürdő - Vas megyében rendezték a vívók utánpótlás országos bajnokságát, amelyen természetesen a Székesfehérvári Vívó és Szabadidő Sport Egyesület versenyzői is pástra álltak.

Bobory Balázs

Kovács Flóra, a székesfehérváriak üdvöskéje mosolygva állhatott fel a dobogóra. A fehérvári vívóegyesület történelmének legnagyobb sikerét érte el Bükfürdőn azzal, hogy megnyerte a gyermek párbajtőrözők  országos bajnokságát.



Flóra kezdésként  öt győzelemmel,  valamint nagyon jó tusaránnyal a kiemelt negyedik   helyen jutott tovább. Török Karola 3 győzelmet szerzett és 2 vereséget szenvedett, ezzel szintén jó tusaránnyal a 16. helyen zárt. Török ezt követően egy simának tűnő asszóban váratlan vereséget szenvedett és kiesett. Kovács azonban a várakozásoknak megfelelően előbb a debreceni Sohajdát, majd a BKLVE versenyzőjét, Kazár Dórát búcsúztatta és simán jutott a legjobb nyolc közé, a döntőbe. Itt előbb Gnám Tamarát verte 15-10-re, majd a döntőbe jutásért a DVE  kitűnő vívójával, Egerszegi Alexandrával került össze. A nagyon összeszedett, jó vívást produkáló Kovácsot nem sikerült megállítani, 15-9-re verte ellenfelét. Következett a döntő, amelyben a fehérvári lány 15-11-re verte a szombathelyi Szabó Viktóriát  és ezzel magyar bajnok lett.

  Ez a verseny volt az Olimpici Grand Prix nemzetközi versenysorozat utolsó állomása is. Kovács Flóra győzelmével a versenysorozat összetett versenyének is első helyezettje lett,   így két aranyéremmel, két kupával és nagy boldogsággal zárta a napot.
  A fiúk versenyében  a csoportküzdelmek során Jenőfalvi Ádám 1 győzelmet szerzett és 4 vereséget szenvedett, Szücs Dániel 3 győzelmet és 2 vereséget tudhatott magáénak, míg Zarándok Levente valamennyi asszóját megnyerve az összesített 6., kiemelt helyen jutott tovább. Jenőfalvi rosszabb tusaránnyal éppen hogy kiesett, Szücs a 16 közé kerülésért már szinte megnyert asszóból veszített. Zarándok előbb 12-11-re, majd 15-11-re és 15-12-re nyert és a nyolcas döntőbe jutott. Ott a négy közé kerülésért Bende Bencével, a szombathelyiek vívójával került össze és kikapott, végül a 6. helyét szerezte meg.

 Kedden a csapatküzdelmekre került sor.  A fiúknál 15 csapat indult a megmérettetésen. A fehérváriak az MTK-t verték, a Balaton VC-től kikaptak , majd a  4-8. helyért Szombathelyet legyőzték, a Vasassal szemben viszont alulmaradtak, így lettek végül hatodikok. 
 A női mezőnyben,  ahol éremesélyesként indult volna a csapat,  sérülés miatt nem tudtak pástra lépni a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!