Hírek

2017.07.05. 19:16

Lefogták belőle a futár díját - nagyon ráfázott olvasónk a rendeléssel

Olvasónk bizony pórul járt internetes vásárlása alkalmával. A kára hatezerkilenc forintot tesz ki. Tanulópénznek sok ez, vagy kevés? Ki-ki eldöntheti. Kisnyugdíjas panaszosunknak mindez a nem kevés kategóriába tartozik. Az ügyintézés, az utánjárás bosszúságáról nem is beszélve.

V. Varga József

Császár Ferenc igencsak örömmel konstatálta internetes szörfözése alkalmával, hogy a felugró reklámablakban, írd és mondd 10 ezer 500 forintért hirdetnek hallókészüléket.

Kisnyugdíjasként gondolni sem mer a százezres kategóriájú készülékekre, így elhatározta: belevág. Pláne, hogy a cég ígérte, amennyiben a termék mégsem felelne meg, hatvan napon belül visszaküldheti, és százszázalékos visszatérítést kap. Nem veszíthet semmit, gondolta. Nosza, rajta! Megkapta a készüléket, az árát kifizette a futárnak, és izgatottan bontogatta a csomagot. Ki is próbálta volna, de a készlet olyan vastag dugót tartalmazott, hogy nem tudta a fülébe helyezni. Pár napon belül jelezte a forgalmazónak, nem tudja használni a készüléket, visszaküldené, és szeretné visszakapni az árát. A cég visszaírt: semmi gond, küldje el az árut saját költségén Lengyelországba, s mellékelje bankszámlaszámát, visszautalják az összeget. Mindez 2320 forintjába került. Később reklamált, hogy nem kapta meg a pénzt. Közölték vele, hogy a számlaszámot pontosabban, hivatalos módon kell megadnia. Elküldte hát a megfelelő formulákat, kódokat tartalmazó levelét, újabb 1265 forintért. Később meg is történt az átutalás: de csak 8076 forint érkezett a számlájára. Rákérdezett: miért csak ennyi? A cég azt válaszolta, hogy "lefogták" belőle a futár díját.

Ennyi olvasónk esete. Tudja, hogy a pénzét nem kapja vissza, de úgy mondja: írjuk meg történetét, hogy tanuljon belőle mindenki. Aláírja ő, hogy az ördög a kisbetűs részekben bújik meg, de mégis úgy érzi, hogy becsapták, megkárosították. Tanulság? Legyünk mindig körültekintőek. Még egy fokkal jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!