Hírek

2013.05.02. 20:15

Szív, sűrít, gyújt, kipufog - büdös!

Én nem vagyok nagy híve az összeesküvés-elméleteknek, de most megrezdült az a bűvös léc.

Klecska Ernő

A dohányosok ügye  nem különösebben érdekel, mert tőlem aztán be is tilthatnák. (Bár megjegyzem:  a tiltás még soha, sehova nem vezetett.) Én csak akkor szívok - ebben az értelemben! -,  ha ittam, ergo:  a gazdasági válság és egyebek miatt mostanában kifejezetten ritkán. Ez az egész azonban most elvi kérdés!

Ha  a részleteket és a sallangokat kihagyjuk,  a vegytiszta lényeg a következő. Mindenféle komoly és releváns indok nélkül államosítottak egy komplett kereskedelmi ágazatot, majd e piacot később zavaros körülmények között újraosztották, s mit ad isten, többségében pont a rokonok és a spanok kerültek a biztos pénz közeléhez - bónusznak egy kis haszonkulcs-emeléshez is jutva. Amikor ez kiderült, lényegében üzleti titokra hivatkozva, úgy módosították a közérdekű adatok hozzáférését szabályozó jogszabályt, hogy gyakorlatilag lehetetlenné tették e lehetőség üzemszerű gyakorlását. Ettől nem trafik-ügy ez, hanem annál sokkal, de sokkal súlyosabb. A mai Magyarország  szubsztanciája!

Sokan kérdik, főleg a közösségi oldalakon: miért fájjon mindez nekik? Ők nem dohányoznak - bár mint látom, sokan szívnak rendesen  - és nem is újságírók. Mit említhetnék mást, mint azt, hogy a szóláshoz és a tájékozódáshoz való jog  végső soron nem is az újságírók érdeke, hanem az olvasóké, azaz a  polgároké.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!