Hírek

2013.09.27. 15:17

Ősszel útfelújítás a Váli-völgyben

Kajászó határában jelentették be az érintettek a hamarosan megkezdődő útfelújítást, meglehetős autózúgás közepette. A kamionok sem ritkák errefelé.

Zsohár Melinda

A 8111-es számú járási főút állapotáról többször panaszkodtak az érintett települések polgármesterei, ugyancsak megnőtt az utóbbi években itt a forgalom. A Kajászó – Baracska közötti mintegy három és fél kilométernyi szakasz felújításába vágnak bele még az ősszel, s tavaszra elkészülnek a hozzávetőlegesen 200 millió forintos beruházással – mondta el Törő Gábor Fejér megyei közgyűlési elnök, megyei útügyi biztos.

Balról jobbra: Boriszov Zoltán baracskai, Mohácsi Györgyné kajászói polgármesterek, valamint Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Törő Gábor Fejér megyei közgyűlési elnök, útbiztos (Fotó: Kiss Anikó)

Mohácsi Györgyné kajászói és Boriszov Zoltán baracskai polgármesterek örömmel fogadták a hírt, amiről többször váltottak szót Tessely Zoltánnnal, a körzet országgyűlési képviselőjével. A képviselő hozzátette: mivel a járások újraalakulásakor Vál és Kajászó is a martonvásári járáshoz csatlakoztak (régen a bicskei járás települései között szerepeltek), a járási központ megközelítése még inkább fontossá vált nekik is. A baracskai autópálya csatlakozás és az itt található, nem kis utasközlekedést bonyolító vasútállomás okán is megnőtt a forgalom errefelé, valamint nyáron a Balatont is sokan innen közelítik meg. A Spar bicskei logisztikai központja felé pótkocsis teherszállító autók hajtanak erre éjszakánként is, terhelvén az 1962-ben épített, s azóta csak részben javítgatott útfelületet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviseletében megjelent Molnár István megyei igazgató megerősítette: a szóban forgó út állapota kritikus, nem halogatják tovább a kivitelezést. Korábban az egy-két számjegyű utak élveztek mindenütt elsőbbséget, de a megyei útépítési és -felújítási ütemtervek az alsóbbrendű, a helyiek szempontjából azonban fontos szakaszokra is több figyelmet, s pénzt fordítanak. Törő Gábor elmondta: országosan 33 milliárd forintot irányoztak elő ezekre a munkálatokra, Fejér megye ebből 1,4 milliárd forinttal részesül. Készül a lista, amelyen forgalmi vagy baleseti szempontból kiemelten indokolt felújítások kerülnek sorra, mint a 81-es, a 6-os, a 63-as, a 61-es és a 7-es utak egyes szakaszainak felújítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!