Hírek

2010.06.10. 02:25

Nem hiába ment az iskolai kötélhúzás

Székesfehérvár - Korán rávezetik a 3. és 4. osztályosokat a környezetvédelemre a Németh László Általános Iskolában, a vetélkedő sikeréhez meg is kellett mozgatni őket.

Tóth Péter

A vakáció előtt a gyerekek már egyre inkább kifele tekintgetnek az osztályteremből, az iskolában úgy gondolták, jobb ennek elébe menni. Amikor az Alcoa-alapítvány megkereste őket, hogy vetélkedőt szervezzenek környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági témákban, igyekeztek minél inkább kitolni az időpontot a nyár elejére. A rövid előadásokat, rendőri tájékoztatókat lehetőleg úgy szervezték meg, hogy egyre kevésbé emlékeztessenek az iskolai tanórákra: hat akadályt hat totó kitöltésével kellett leküzdeni, a gyerekek leginkább az utolsókat élvezték a legjobban, ha már kerékpárra ugorhattak vagy kötelet húzhattak az alcoás felnőttekkel. A lebonyolításra nem lehetett panasz, Hajdúné Szántai-Kiss Gabriella igazgatóhelyettes szavai szerint mérnöki aggyal dolgoztak a szervezők. Fel kellett mérniük, mivel tudnák erőfeszítésre sarkallni a fiatalokat: ahhoz, hogy tortát nyerhessen az osztály, a lehető legtöbb PET-palackot össze kellett nyomni, hogy a végére már reflexszerűvé váljon a dolog. Intenzív körülmények közt jobban tanul az ember: az igazgatóhelyettes erősen úgy véli, hogy a nyári közlekedésben emlékezni fognak a hallottakra a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!