Hírek

2016.07.19. 12:32

Máris beázott a felújított Széchenyi úti aluljáró

Székesfehérvár - A felújított Széchenyi úti aluljáró mindkét oldalán megállt a víz a múlt heti nagy esőzések után. A gyalogosok és biciklisek bizony nem úszták meg szárazon az átkelést. A NIF Zrt. szerint az olyan szélsőséges időjárás, mint a múlt heti, nagyon ritka, a "víztelenítési probléma" ezzel áll összefüggésben, nem a felújítással.

Buthy Lilla

"Éjjel 23:30-kor a Széchenyi úti aluljáróban még mindig körülbelül 30 centi volt a vízmagasság, mindkét oldalon. A szakembereknek a hosszú hónapos munka során ennyire jól sikerült felújítani az aluljárót" - tette közzé ezt a képet az alábbi szöveg kíséretében a közösségi oldalon egy olvasónk, ami a múlt heti nagy vihar után készült.

A képet továbbítottuk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek. Válaszukban ezt írták: - Az aluljáró jelenlegi víztelenítését, hasonlóan az átépítés előtti helyzethez is nagy teljesítményű városi szivattyúk biztosítják. Az eddig nem tapasztalt víztelenítési problémát az elmúlt napok szokatlanul nagy mennyiségű csapadéka és a vele együtt érkező viharos szél – ami esetlegesen áramkimaradást is okozott – okozta. Tapasztalataink szerint az ilyen szélsőséges időjárás gyakorisága 10 évente két alkalommal fordul elő - válaszolt kérdésünkre Loppert Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!